Een nieuwe stap

Een nieuwe stap

Tijdens onze vakantie in Zwitserland maakten we een mooie en ook pittige tocht over vier gletsjers. Op verschillende momenten echt buiten mijn comfortzone. Halverwege de wandeling  stonden we ineens voor een waterval waar we overheen moesten. Een snelstromende rivier raasde langs de gletsjer naar beneden. Er lagen wat stenen (onder het wateroppervlak) om naar de overkant te komen. Dit was echt de enige plek om over te steken, maar wat als ik een verkeerde stap zet en m’n evenwicht zou verliezen… Allerlei gedachten spookten door mijn hoofd. Totaal niet helpend, maar ik redde het niet om er zelf uit te komen en de stap te wagen. Ik was zo blij met de steun en aanmoediging van mijn lieve man op het juiste moment. Daarna kon ik weer zelfstandig verder gaan. Genieten van de imposante geweldige natuur. En van mijn overwinning: Samen is het toch gelukt! 

Ik zie hierin een mooie verbinding met mijn werk als coach: Ik begeleid jou en je kind graag om verder te komen, als het zelf even niet meer lukt. Misschien merk je dat je kind veel piekert. Nieuwe  situaties spannend vindt en ze het liefst vermijdt. Of ergens anders tegenaan blijft lopen. Gun je kind om hierin een nieuwe stap te maken. Zodat hij of zij beter om kan gaan met angst, gevoeligheid of een andere belemmering. Gun jezelf iemand die met je meedenkt en naast je staat. Je staat er niet alleen voor. We lopen een tijdje samen op om je kind te laten groeien en bloeien!