Voor scholen

Voor scholen

Voor coaching en begeleiding op scholen maak ik graag een offerte op maat.
Daarnaast is het Vriendenprogramma (Vriendentraining) een groepstraining die ik op basisscholen in kan zetten. Deze groepstraining is opgebouwd vanuit de cognitieve gedragstherapie. Door op jonge leeftijd al een positieve, helpende denkwijze aan te leren, kan bij kinderen de kans op depressiviteit of een angststoornis verminderd worden. Kinderen maken zich deze manier van denken eigen en nemen handvatten mee voor de toekomst. Dit programma is door het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) beoordeeld als preventief effectief. Het wordt op de site van het Nationaal Programma Onderwijs (m.b.t. NPO-gelden) genoemd als interventie gericht op vergroting van sociaal-emotionele vaardigheden en veerkracht bij kinderen van 5-7 jaar en 8-11 jaar. Het is ook mogelijk de training aan te bieden aan kinderen van 12 jaar.

Neem contact met mij op om samen te kijken wat ik hierin voor uw school kan betekenen.

Vriendentraining

Training ‘Fijn! Vrienden’

Groepstraining voor (gevoelige) kinderen van 5 tot 7 jaar. Jonge kinderen leren spelenderwijs om te gaan met angstige, boze en verdrietige gevoelens. Versterkt emotionele veerkracht en zelfvertrouwen. 

Training ‘Vrienden voor het leven’

Groepstraining voor (gevoelige) kinderen van 8-11 jaar. Kinderen leren oplossingsgericht te denken en minder te piekeren. Versterkt emotionele veerkracht, zelfvertrouwen en Growth Mindset.