Vriendentraining

Vriendentraining

Het Vriendenprogramma (Vriendentraining) is een fantastische groepstraining voor kinderen. Deze training is in Australië ontwikkeld onder de naam Friends Resilience. Met het Vriendenprogramma leert je kind zijn lichaamssignalen herkennen bij stress, spanning, angsten, boosheid en leert het hier op tijd op te reageren.

Kinderen krijgen handvatten om te groeien in weerbaarheid en angsten, piekeren en spanning de baas te worden. Het programma draagt bij aan veerkracht, zelfvertrouwen en emotioneel welzijn. Hierdoor leren kinderen beter om te gaan met de uitdagende momenten in het leven. Omdat kinderen vooral ervarend leren, wordt er veel gebruik gemaakt van spel, beweging en creativiteit. Het programma is door het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) beoordeeld als preventief effectief. Deze groepstraining werkt vanuit de cognitieve gedragstherapie. Door op jonge leeftijd al een positieve, helpende denkwijze aan te leren, kan bij kinderen de kans op depressiviteit of een angststoornis verminderd worden. Kinderen maken zich deze manier van denken eigen en nemen handvatten mee voor de toekomst.

De training kan ook individueel gegeven worden. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Training ‘Fijn! Vrienden’

Wil je dat jouw kind zich dapperder voelt in spannende situaties, blij is met zichzelf en meer zelfvertrouwen heeft? Dan is de groepstraining ‘Fijn! Vrienden’ (5-7 jaar) iets voor jouw kind!

Training ‘Vrienden voor het leven’

Wil jij dat jouw kind minder piekert en blij is met zichzelf? Meer veerkracht en zelfvertrouwen krijgt en steviger in zijn schoenen staat? Dan is de groepstraining ‘Vrienden voor het leven’ (8-11 jaar) iets voor jouw kind!